top of page

NON CREATORS 
COMPANY

Wij zijn Performancecollectief Non Creators Company (NCC), een Utrechts makersduo bestaande uit Rosita Segers en Max Laros.

Wij hebben elkaar leren kennen op de Acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar wij in 2020 zijn afgestudeerd. 

NCC maakt gelaagde en “campy” montagevoorstellingen. Of zoals wij ze noemen: constellatievoorstellingen. We bouwen iets op uit losse componenten tot we een uiteindelijke samenstelling, de voorstelling hebben. Of zoals in de astronomie: verschillende losstaande sterren vormen samen een patroon, een beeld, een voorstelling.

Het vinden van die constellatie gaat altijd gepaard met zoektochten en pogingen. Die twee staan dan ook centraal in ons werk.

Een zoektocht naar empathie en solidariteit in een individualiserende samenleving. Een poging om het publiek mee te voeren naar momenten van opwinding en verwarring, naar schoonheid en naar lelijkheid. Een poging om de zere plek te vinden in een maatschappij, individu of bij elkaar. Een poging tot overgave.

We delen een liefde én argwaan voor de invloed van mainstream popcultuur en het zoeken naar stabiliteit in een schijnwereld. We zijn gefascineerd door grote emoties, onconventionele hobby’s, manieren waarop mensen zichzelf vormgeven en tonen aan de buitenwereld en het overwinnen van schaamte. En glitter make-up.

 

Dit seizoen maken wij de voorstelling Apenjaren in coproductie met Festival tweetakt.

pr beeld.png
bottom of page