IGOR VREBAC

Sinds zijn afstuderen aan de Mime opleiding (2012) heeft Igor solovoorstellingen in binnen- en buitenland gemaakt en gespeeld. In 2016 won hij met zijn regie/makersdebuut 'Macho Macho' het Amsterdam Fringe Festival. Daarna volgden 'TRÆNS' (2017, selectie Nederlandse Dansdagen) en 'HEROES' (2018); beide waren onderdeel van het drieluik over gender en identiteit. In 2019 was hij in residentie als één van de drie makers van Het Atelier (samenwerking tussen Oerol & Over het IJ Festival). Een jaar lang onderzoek doen naar locatietheater en de sexappeal van Moeder Natuur resulteerde in het tweeluik op locatie 'Evolution, baby' en was te zien op beide festivals.

In de toekomst werkt hij aan de reeks 'Social Body Language.' Middels voorstellingen onderzoekt hij onze fysieke verhouding tot elkaar in een digitaal tijdperk. 'OMG - a playful ceremony' is de eerste in de reeks, waarna 'LoL - a laughing orchestra' en 'WTF - an anger managment performance' zullen volgen. Daarnaast coacht Igor artiesten uit verschillende disciplines, was hij met zijn ontwerp 'SELF LOVE' te zien tijdens het modefestival Fashionclash in Maastricht en maakt hij onderdeel uit van het kernteam van Queer Film Festival Utrecht.

"Wij als samenleving zijn een caleidoscoop en moeten blijven bewegen om tot een ander perspectief te komen. Middels visuele en performatieve werken nodig ik een breed publiek uit tot dit bewegen. Mijn werk is daarom herkenbaar, toegankelijk, actueel en persoonlijk en het zien of ervaren ervan, stelt je in staat om anders naar de ander te kijken. Komende jaren staan in het teken om de eclectische signatuur te verbreden en Utrechtse partners te binden die me ondersteunen in (de groei van) mijn makerschap. Met het werk bied ik een podium aan andere ongekende verhalen en perspectieven om de zeggingskracht van samen leven te onderstrepen."

© 2020 Onafhankelijk Makersoverleg Utrecht.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now